Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

User avatar
Sony
Posts: 18296

Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#1 » 14 Nov 2013 23:58

Image


Kalle Päätalo: Ratkaisujen aika 1986. Kalle palaa kuusisten yläkertaan Rousto-Villen luota. Rousto on järjestänyt itselleen ja Kallelle työmaan Ikaalisten korpeen jonne he rakentavat metsätyökeskuksen.

Image

Työmaalla paiskittaisiin pitkää päivää ja kotona käytäisiin hyvin harvakseltaan vaihtamassa paitaa. Lainaa huoletti Kallen sekaantuminen viinaan ja hän varoitteli tästä asiasta painokkaasti. Lahtisen Ville sai Kallen innostumaan ja yrittämään lukuhommia, tavoitteenan päästä opiskelemaan teknilliseen kouluun. Metsäkeskuksen rakennustyö suoritettiin urakkahommana. Työn teettäjä oli luvannut maksaa vähintään kaksinkertaisen rakennusmiespalkan takuupalkkana. Ennen kukonlaulua Kuusisten yläkerran ikkunaruutuun alkaa ropista pikkukiviä. Eedit on saapunut yllättäen Tampereen Messukylään tuoden mukanaan Kuusamolaisen tyttökaverinsa. Eeti oli lähtenyt Messukylästä Juhannukseksi Taivalkoskelle ja ei vielä siinä vaiheessa ollut varma paluustaan Tampereelle. Kalle arvasi tyttöjen aikeet katseltuaan heidän moninaisia kantamuksiaan ja korteerintarve oli tietysti päällimmäisenä heillä mielessä. Riidaksi meni Kallen ja Lainan aamu ja aiheena tietysti kaksi tyttöä jotka he joutuivat ottamaan väliaikaisesti asumaan yläkertaansa. Kalleakin tietty harmitti mutta hän kuitenkin muistutti Lainaa kotiselkostensa tavasta ottaa jopa tuntemattomat yövieraat vastaan.


Kalle Päätalo -jaulin metsäkämpän tallirakennus 1946

Matka kohti kyröskoskea alkaa linja-autolla. Villellä on se normali kankkunen joka on tullut aina kun hän on poikennut tammelantorille kavereitaan tapaamaan edellisenä iltana.
Aurinko porottaa kuumana auton laseihin ja laittaa koville kirvesnokan pään joka jyskyttää kuin vasaralla joku sinne paukuttelisi.
rakennusmestari Nieminen on nyt etsittävä ja hänen ullakkohuoneensa löytyykin hetkessä. Ville tuntee hänet ja yöpaikka pitäisi molemmille järjestyä Niemisen luota.
Kallelle tulee yllätyksenä se että hän tuntee Niemisen sota-ajaltaan ollessaan siiranmäen vankilassa hommissa.
Kalle joutuukin hakemaan oman yöpaikkansa itse koska Nieminen ei ole innostunut entisen vartijansa tapaamisesta. Yöpaikka järjestyy helposti ja talon isäntä tarjoaa ensimmäiseksi Kallelle pontikkaa.Musta häkäpytty auto saapuu noutamaan Kallen ja Villen ja matka alkaa tulevalle työmaalle jonne on tarkoitus rakentaa kämppäkartano. Tuttu vanhan viinan haju lemahtelee autossa ja syyllisiä ovat Rousto Ville ja rakennusmestari Nieminen jotka olivat kallistellet pulloa edellisenä iltana. Kummasti siinä alkaa viinahammasta taas Roustolla ja Niemisellä pakottaman ja auto joutuu pysähtymään muutaman kerran mökin röttelöiden luona ja mestari koittaa metsästää pontikkaa jota täällä korvessa tiputellaan oikein urakalla. Täysiä pulloja ei kuitenkaan tahdo löytyä vaikka itkisi ja on tyydyttävä olemaan kuivin suin ja kärsittävä se itse hankittu krapula.
Monien kuoppien ja töyssyjen jälkeen rakennusporukka saapuu rakennuspaikalle ja rakennusmestari mittaa ensin päärakennuksen paikan ja myöhemmin muut rakennusten paikat. Rakennukset perustetaan kelotolppien varaan joiden arvellaan kestävän sen kymmenen vuotta jonka verran taas on arvioitu puuta riittävän hakkuumiehille lähialueilla. Lisäksi alueelle tulee talli, varastorakennuksia ja sauna.Pitkään Kalle ja Ville kävelivät sateisessa ilmassa ja etsivät itselleen kortteeria. Vastaanotto taloissa oli tympeä ja vieraisiin työmiehiin suhtauduttiin ennakkoluuloisesti. Onnea oli kuitenkin matkassa ja Urpulan talosta irtosi kortteeripaikka. Taloa emännöi Maija miehensä Jalon kanssa ja heillä oli poika nimeltään Esko.Joulukuun alkuun mennessä täytyy kämppälartanon urakan valmistua ja paikallinen sääprofeetta Taata on ennustanut että sadetta saadaan vain hiukan elokuun lopusta ja joulukuun alun välillä. Taata oli asiasta varma ja nyt syksyllä kaivot kuivuu ja voi jopa tervata kaivonpohjat. Aamulla työmaalle lähdettäessä oli miehillä mukana talosta lainatut lapio ja justeeri, justeerilla kaadettiin aivan mahottoman suuri kelopuu josta sahattiin perustus pölkyt rakennusten nurkkiin ja sinne minne rakennusmestarin kynä ne oli piirustukseen piirtänyt.

Ihmeiden ihme tapahtui ja tarvikekuormassa joka tuli Kyröskoskelta oli mukana kymmenen naulalatikkoa ja kaikki laatikot sisältivät uusia nauloja. Ville ja Kalle ottivat lakkinsa päästä ja viettivät hartaan hetken noiden ihmeellisten laatikoiden luona, olivathan he tottuneet naulaamaan vanhoilla ruostuneilla nauloilla ja paalilangan pätkillä jo lukuisia kertoja työmaillansa.


Kalle Päätalo- Jaulin kämpältä Liesijoen sillalle

Liesijoen yli ei päässyt ajaman kuorma-autolla sillan heikon kunnon vuoksi. Sillan kannen vahvistustyö oli edessä jotta päästäisiin kevyemmällä elikkä hevospelillä siirtämään lankut sun muut piirut toiselle puolelle. Pelkkä purohan tuo jokipahanen paremminkin on joten Kallekin sitä tuolla nimellä kutsui.

Risukorven taatan sääennusts on mennyt pahasti poskelleen ja vettä sataa kaatamalla lähes päivittäin. Työjärjestystä täytyy muuttaa ja rakentaa katto piirujen selkään jotta päästään työskentelemään sateensuojaan ja jos sattuisi poutapäivä yllättämään niin sitten taas tehtäisiin taivasalla muiden rakennusten aloitushommia.

Image
Jaulin kämppä (Tallirakennus)

Kämppäkartanon puoleisessa korpimaastossa oli asutusta, peräti kaksi taloa sieltä löytyi.
Koveron torppa sijaitsee linnuntietä muutaman kilometrin päässä puronvarresta.


Koveron perinnetila 2013

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#2 » 17 Nov 2013 08:58

Juhtimäen erämaihin saapui 1800-luvun puolivälin tienoissa Nisulan talon renki Matti Juhanpoika etsiskellen perheelleen sopivaa torpanpaikkaa. Koveron tienoot miellyttivät nuorta perhettä ja siihen raivattiin ensitöiksi hieman peltoa ja rakennettiin sauna, lampola, navetta sekä rakennuksista kookkain, riihi. Torpan vuokrasopimuskin saatiin kuntoon, ja näin Koverosta tuli kruununmetsätorppa, valtion mailla sijaitseva vuokratila. Vuokra maksettiin joko rukiina tai päivätyönä, taksvärkkinä

http://www.luontoon.fi/Retkikohteet/his ... fault.aspx

Image
Koveron kruununmetsätorppa

Image
Koveron torpan päärakennus

Saunarakennus perustettiin myös tolppien päälle ja se tapahtui sahaamalla saunan perustusten sisällä olevat puut poikki sopivista paikoista poikki. Nämä kannot kestäisivät sen kymmenen vuotta joka oli lasketu hakkuita piisaavan tällä alueella. Saunan paikka oli puron päässä jossa oli pieni lampare.
Image

Image

Sahdin teko oli paikallinen tapa ja sitä tehtiin viljanpuinnin päätteeksi. Maija laittoi sahdin käymään ja viikon päivät sen valmistumista täytyi odottaa. Roustolle tämä sahtihomma oli mieluinen yllätys, koska oli sinä vierähtänyt jo viikko poikineen ilman päihdyttävää juomaa Ikaalisten korvessa vasaraa paukutellessa. Maija sanoi miehille että sahdin valmistumisen aamuna hän käskee syömään suolaa jotta olisi varmasti kova jano sitten iltasella.

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#3 » 17 Nov 2013 09:00


Kalle Päätalo Jaulin metsäkämpän saunarakennuksen paikka


Liesijoki- Kalle Päätalon maisemissa


Kalle Päätalon maisemissa -Jaulin kämpillä sillan alla.

Kalle Päätalon maisemissa -Jaulin kämpillä sillan alla. Urpulan lauluseurat Maija oli aamulla käskenyt miehiä suolan syöntiin ja Rousto Villen ilme alkoi kirkastua kertaheitolla. Illalla ruuan jälkeen Maija kantoi pöytään kannullisen sahtia ja joka miehelle lasin nokan eteen.

Kalle hakee lähimetsästä kaksi sangollista puolukoita ja niitä alkaa puhdistamaan puhdistuslaudan avulla Maija seuranaan. Muut sahdinjuojat tyhjäävät sahtitynnyriä ihan tosissaan. Seuraavana aamuna oli Rousto rantusti puhuteltava ja päässä jyskytti tuhannen vasaraa ja paskat oli tullu housuun. Siinäpä oli työmaalla touhua kun lutrasi lammessa puutikun kanssa alushousuja putsaten. Urpulan kärrytielle johtavalta polulta oli aamulla löydetty 10 metriä pitkä paska ja sen oli isäntä itse mitannut. Epäillykset kääntyivät Rousto Villeen. Ei meinannut naurusta tulla loppua tuota asiaa pirtissä puidessa. Kuukauden päivät rakensivat Ikaalisten korvessa Kalle Päätalo ja Ville Lahtinen kämppäkartanoa ja vihdoin oli aika käydä kotona Tampereella vaihtamassa paitaa. Kalle oli kerännyt valtavat määrät puolukkaa lähimetsistä ja se laatikko jonka Kalle teki työmaallaan puolukkalootaksi painoi survottuine puolukoineen 85 kg. Kauppias oli sen punninnut. Onneksi Kallen ei tarvinnut itse kantaa laatikkoa kaupalle vaikka sen yksin varastosta pihamaalle kantoikin., hevospelillä se valtavan kokoinen laatikko rahdattiin sinne kauppaan josta se nostettiin linja-auton katolle ja matka kohti Tamperetta alkoi. Lieneekö tässä se kauppa josta linja-auto nouti matkalaiset? Kumpi vai ei kumpikaan? http://urly.fi/9Ws http://urly.fi/9Wt

Image

Mahtavina nousivat suuret mäet linha-auton edessä ja joutui siinä matkamieskin välillä antamaan työntöapua auton takapuskurista tuuppaamalla. Tuolloin oli vielä autoissa häkäpyttyjä ja pilkkeitten voimalla sitä mennä huristeltiin eteenpäin, milloin kovempaa ja joskus taas auto seisahtui odottelemaan korjausta, joko rengas puhkesi tai moottoriin tuli jokin vika.


Kalle Päätalo, Viskarinkatu 1, Alli Kuusinen.

Tampereen rautatieasemalle saavuttaessa oli löydettävä kyyti tuolle suurelle marjalootalle jolla oli leveyttä puolisen metriä. Taksikuski lupasi kyyditä Kallen puolukat Messukylään, mutta nähdessään tuon lootan meinasi pirssimies paiskata oven autostaan kiinni ja jättää Kallen kyydittä. Loppujen lopuksi marjat saivat paikan taksin takapenkiltä ja kohta olikin jo kirkonmäki näkyvissä ja Kuusisen Allin talo.

Image
Alli Kuusinen: Kalle Päätalon vuokraemäntä

Kallen suunnitelmissa oli salaa viedä puolukat yläkertaan koska Kuusisen Alli oli viimeksi käynyt vuokralaisten puolukka varastolla kahmimassa puolukoita ukille tämän tästä. Alli oli kuitenkin kuullut auton äänen ja ihmetellyt tuota suurta laatikkoa ja nyt oli tenttaamassa mitä siinä laatikossa oikein oli. Pakkohan siinä oli Kallen tunnustettava ja kerrottava laatikon sisällöstä. Siinä purkautui perkeleet moneen kertaan Allin suusta ja särähti Kallen korvaan tuo karkea kielenkäyttö kuukauden poissaolon jälkeen.

http://www.viihtyy.fi/Coppermine/albums/userpics/10001/Helvi_Ojala_Kalle_Paatalo_kihlajaiset.PNG
Kalle Päätalo ja Helvi Ojala (Laina Päätalo)

Image
Kalle Päätalo: Messukylän osuuskauppa

Image
Kalle Päätalo: Viskarinkatu 1 Kuusisen talo

Kalle Päätalo kertoo: Elävä arkisto
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/k ... media=7419

Päätalo nähdään ohjelmassa kotonaan Messukylässä, Päätalo-seuran kokoontumisessa sekä Taivalkosken Iijoki-souduissa. ELävä arkisto
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/p ... edia=17892

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#4 » 17 Nov 2013 09:20


Kalle Päätalo, Kirvestie 22, Päätalopuisto.


Kalle Päätalo, Kirvestie 22.

Sunnuntai saapui taas Kuusisten yläkertaan ja Kallen oli pakattava reppunsa, joka oli lähes ratkeamis pisteessä. Laina pelkää että Kalle ratkeaa ryypyttelemään korvessa ja siitä jaksaa taas muistuttaa. Kallea moinen paimentaminen alkaa vituttaa ja käy turmelukseen. Kalle toi Urpulaan kotoaan polkupyörän ja leppalampun johon lisäksi kaksi puolikasta pulloa valopetroolia. Nyt alkoi Kalle Päätalolla kissan päivät. Oli siinä mukava lukea ja raapustaa paperille laskutehtäviä harjoituskirjasta. Urpulassa oli myös oma öljylamppu, mutta sitä käytettiin vain hyvin nuukasti koska oli vaikeuksia saada lamppuun tuota tärkeää öljyä. Muistot palauttavat Kallen hetkeksi Kallioniemen pirtiin ja siihen lukemisen tuskaan jonka nin usein Hermanni katkaisi tuskaisilla puhalteluillaan. Herman Päätalo jaksoi aina muistutella joutavoinnista ja siitä että nyt nukkumaan ja lamppu sammuksiin.

Image
Kalle Päätalo: Kirvestie 22
Image
Kalle Päätalo: Kirvestie 22
Image
Kalle Päätalo: Kirvestie 22
Image
Kalle Päätalo: Kirvestie 22
Image
Kalle Päätalo: Kirvestie 22

Image
Herman Päätalo (Herkko) kuvassa oikealla (Kallioniemi)

Hermanni sanoi Kallelle monet kerrat että tee ne kynähommasi aamulla samaan aikaan kun hän keittää kahvia niin saa rauhassa yöllä nukkua. Lieneekö pelkän kynän ja paperin ääni niin kova ollut etteikö Herkko saanut nukuttua. Olihan tukkikämpillä kova kuorsauksen jytke jatkuvasti käynnissä savotoilla ollessa. Kalle alkoi nousta aamusella 3-4 aikoihin ylös ja ratkomaan kirjeopiston tehtäviä. Kallella oli pään sisällä ihmeellinen herätyskello ja aina se näytti pelaavan. Tulitikku oli raapaistava ja kellosta aika katsottava. Kirjeopiston tehtäviä palauttaessa oli sinne merkitty huomautuksia opettajien toimesta. Palautus kirjettä lukiessa Kalle sai huomata ettei kaikkea kannata tehdä pikkutarkasti ja mahdollisimman pitkinä vastauksina. Kaiken huipuksi oli kirjeopiston opettaja merkannut punakynällä lomakkeeseen”Kaytettävä lyijykynää” Kallehan tuhersi mustekynällä ja yritti näyttää näin osaamistaan ja taitojaan.

Image
Rousto Ville( Ville Lahtinen)

Kova ja jopa yltiöpäinen työtahti saa Rouston käden kramppiin ja Kallen on se vedettävä oikoiseksi. Ville on ollut puhumaton ja muutenkin pahalla tuulella niin työssä kuin kortteerialossa. Tästä suivaantuneena Kalle päättää näyttää työssä jonka hänkin osaa kuinka se vasara paukkuu ja lauta menee vauhdilla kattoon kiinni.

Ville ei pysy Kallen vauhdissa ja joutuu luovuttamaan ja näin se pattitilanne taas jälleen kerran näiden herrojen kesken laukeaa.

Kalle Päätalo oli asettanut itselleen kovat tavoitteet elämänsä suhteen. Ensin täytyy päästä teollisuuskouluun ja sitten on vuorossa oman talon rakentaminen ja vasta näiden jälkeen on aika ottaa tosissaan selvää siitä, onko hänestä kirjoittamaan.

Image
Kalle Päätalo ja Laina

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#5 » 17 Nov 2013 09:25

Taas Kalle pääsi ”akkansa” viereen kuten hänelle Kuusisen Ukki asian ilmaisi, Kallen pumpatessa kellarissa vettä ullakon vesisäiliöön. Nyt tuo pumppaus oli helppoa verrattuna siihen risaan pumpun rämään jota Kallekin oli heiluttanut reilun puolitoista vuotta. Ukki seisoi samalla ärsyttävällä tavalla niskaan hengittäen kuin ennenkin ja haukkui Rousto Villen saamattomaksi ja surkeaksi timpuriksi.

Villeä ei vaivannut krapula miesten lähtiessä takaisin työmaalleen. Ihme oli tapahtunut ja Rousto Ville oli ryypännyt vain yhden päivän. Linja-automatka sujui normaaliin tapaan, elikkä pari kertaa saivat matkustajat nousta autosta ja työntää sitä ylämäkeen.

Sahtijuhliin tuli kutsu. Tamperen rakennusmiehet olivat haluttuja vieraita täällä syrjäseuduilla. Kalle ei taaskaan luvannut antautua sahdin edessä. Ville sensijaan otti kutsun avosylin vastaan ja odotti työpäivän päättymistä vesi kielellä.

Villeä kuskattiin hevosrattailla aamusella Urpulan talolle. Kalle oli turhaan illalla ja yöllä huolta kantanut sahtimiehen selviytymisestä takaisin Urpulan pirttiin.

Kovasta kankkusesta huolimatta ei Rousto Ville ole koskaan krapulaansa kotona maannut jos on ollut työpäivä seuravana aamuna tiedossa. Mahtoi se olla melkoista jyskettä päänsisällä kuunnella oman ja kaverin vasaranpauketta koko päivän kovissa tuskissa.

Kallen polkupyörän oli tuo kännikala vielä rikkonut ja se olikin nyt ajokelvoton. Toinen poljin oli vääntynyt mutkalle ja samoin oli sarvien laita.

Image
Kallioniemen aitan kirjoituksia 2012

Image
Kalle Päätalo Kallioniemi: Riitun lakana 2012

Image
Kallioniemi 2012


Kalle Päätalo -Kallioniemi 2013 vanha pirtti


Kalenterissa oli lehti kääntynyt jo Marraskuun puolelle, maa oli mustanpuhuva ja kosteutta riitti. Rakennustyömaalle saatiin viimein kaasuvalo ja kaksin kappalein. Apu oli tarpeen ja lamppu paloi alinomaan sisähommia tehdessä.

Image
Tyrämäen tuulimyllyn sisäseinän puumerkit 2012

Image
Tyrämäen tuulimyllyn sisäseinän puumerkit 2012

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#6 » 30 Dec 2013 21:36

Image
Kalle PäätaloTaivalkoski Jokijärvi: Aitta

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#7 » 30 Dec 2013 23:08

Tampereen rakennusmiehet kulkivat jälleen kohti kauppaa josta linja-auto matkamiehet kyytiin poimii. Matka Tampereelle oli taas edessä. Öljylyhty valaisi pimeydessä kapeaa polkua joka muuttui kohta tieksi. Kalle oli tottunut kulkemaan pimeydessä polut ja metsät, mutta Villelle valo oli tarpeen.
Taivas tiputteli vesipisaroita ja taas oli Risukorven taatan ennustukset pielessä.
Hämeensillalla Kalle törmää Ala-Toivoon joka on Kallen lapsuuden kaveri Jokijärveltä. Toivo on poliisina Oulussa ja nyt virka matkalla Tampereella.
Kallea odottaa Messukylässä uusi polkupyörä jonka ostolupa oli vihdoin mennyt läpi kunnassa. Uusi polkupyörä oli harvinaista herkkua tuohon aikaan, koska kaikesta tavarasta oli puutetta ja ostoluvat kiven alla.

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#8 » 02 Jan 2014 23:18

Toivolla ei ole korteeripaikkaa Tampereella ja Kalle lupasi järjestää yöpaikan Kuusisen yläkerrasta. Asekätkentä juttuun liittyy Toivon vierailu Tampereella.

Image
Kallioniemi

Image

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#9 » 09 Jan 2014 22:18

Paluu arkeen on taas edessä. Linja-automatka on hankala johtuen Villestä ja tämän viinanjuonnista. Kalle pitää vielä hermonsa kurissa ja nyrkit taskuissaan, vaikka tekisi mieli jo monesti hivahuttaa tuota juoppoa keskelle naamataulua.
Urpulassa Ville alkaa uhittelemaan ottaen puukon tupestaan ja sitä näyttelee. Päätalon Kallen mitta on nyt täyttynyt ja puukko lentää lattialle kolisten rähisijän kädestä yhdellä kovalla potkaisulla.
Kalle lyö puukon täydellä voimalla talon hirsiseinään jota ei Ville sitä sieltä pysty heti saamaan itselleen.

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#10 » 09 Jan 2014 22:39

Image

Image

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#11 » 09 Jan 2014 22:52

Salaman nopeasti Kalle tarttuu villeen vahvoilla kourillaan, suuntana ulko ovi ja pimeä pihamaa jonne Ville lentää kuin variksen poika. Urpulan isäntäkin suuttuu ja ottaa osaa tapahtumaan vauhdittaen Lahtisen menoa potkulla perseelle.
Aamulla ille näytteli muistamatonta talonväen seurassa, mutta Kallelle hän oli hiukan katkera eilisestä ulosheittämisestänsä kun vielä kaksi miestä oli asialla.

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#12 » 09 Jan 2014 23:27


Kalle Päätalo Jaulin metsäkämpän saunarakennuksen paikka

Harjannostajaisten aika oli käsillä ja Maija oli tehnyt sahdin tätä tilaisuutta varten. Kalle ei luvannut ottaa osaa ryyppyhommiin, muut hoitakoot sen. Hommat alkoivat olemaan jo loppusuoralla muutamia viimeistelyjä vaille ja loppuhommana oli varastorakennuksen pystytys. Varaston hakkaisi kasaan kolmessa, neljässä päivässä ja sitten oli urakka valmis.


Kalle Päätalo -jaulin metsäkämpän tallirakennus 1946

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#13 » 11 Jan 2014 22:48

Kalle Päätalo tarttuu pulloon! Pullosta on helppo kiertää korkki auki.
Harjannostajaiset käynnistyvät rakennusten katselmuksella. Tuijotellaan ja katsellaan, ihmetellään kuinka hienot paikat on suunniteltu niin miehille kuin heidän hevosilleenkin.Kalle Päätalo- Jaulin kämpältä Liesijoen sillalle

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#14 » 12 Jan 2014 00:02

Suomen hakkuutavoite oli määritelty ja jos se muutettaisiin yhdeksi suureksi pölliksi siitä tulisi kaksi kilometriä pitkä, halkaisijan ollessa kaksisataa metriä. 53 miljoonaa pinokuutiometriä tuo tavoite oli numeroina.
Attachments
Handycam-Koveron-pirtti-31.8.2013-035.jpg
Kalle Päätalo: Jaulin kämppä, tallirakennus

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#15 » 12 Jan 2014 00:14

Tuon puumäärän hakkaaminen vaatii 25 % Suomen miehistä töihin metsään. Puolet Suomen hevosmäärästä tarvitaan kuljettamaan puut uittoväylien varteen ja rautateiden äärille.
Attachments
Handycam-Koveron-pirtti-31.8.2013-034.jpg
Kalle Päätalo: Jaulin kämppä, tallirakennus

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#16 » 12 Jan 2014 14:35


Kurtti Reinon siskonpoika- Päätalopäivät 2013 Kalle Päätalo

Osuin kameran kanssa sopivasti paikalle kuuntelemaan jutusteluja.

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#17 » 12 Jan 2014 14:37


Kalle Päätalo-Kallioniemen tervamestarit 2013.
Tunnelma oli hieno tervantuoksuineen.

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#18 » 16 Jan 2014 23:00

Harjakaiset pääsevät kunnon vauhtiin ja sitä vauhtia haetaan kuumasta saunasta. Kiuas sihisee ja viinapullojen korkit aukeavat. Metsäteknikko alkaa ensimmäisenä horjahdella ja sammaltaa. Kalle joutuu avustamaan häntä peseytymisessä ja pukemisessa, alushousutkin menevät väärin, elikkä persepuoli tulee eteen ja Kallen on nekin oikaistava.


Kalle Päätalo Jaulin metsäkämpän saunarakennuksen paikka

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#19 » 16 Jan 2014 23:50

Alkon tuotteet alkavat olemaan maullaan myös Kallen suussa. Paikallinen leskirouva hoitaa toisen naisen kanssa kämpän tarjoilupuolta ja ruuanlaitto hommia. Kalle naurattaa Annukkaa elämänluukulla, koska on saanut rohkeutta kirkkaasta viinasta joka lämmittää miestä päästä varpaisiin asti. Kalle lupautuu lähtemään Annukan matkaan hänen asuntoonsa, kesken illanistujaisten ja toisilta salaa.

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: Kalle Päätalo-Ratkaisujen aika

Post#20 » 17 Jan 2014 23:19

Humalan noustessa päänuppiin Kalle saa mielestään hyvän idean ja lähtee Rakennusmestari Niemisen perään tämän mennessä päästämään paineensa nurkan taakse. Siiranmäen vankileiriasiaa Kallella on mielessä. Nieminen ei kuitenkaan asiasta oikein innostu ja nyt alkaa myös Kallen mieliala laskea.
Attachments
Handycam-Koveron-pirtti-31.8.2013-039.jpg
Kalle Päätalo: Jaulin kämppä

Return to “Kalle Päätalo”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron