Page 1 of 1

Takakyykky/Smith-kyykky/askelkyykky

Posted: 17 Oct 2014 20:22
by Seepris
Mitä mieltä kaverit täällä: takakyykky ei oikein onnistu, tekniikka ei pysy kasassa, vaikka kuinka on yritetty. Kumpi parempi vaihtoehto takakyykylle, smith- tai askelkyykky käsipainoilla eteen tehtynä (kävellen). Nyt oon tehny askelkyykkyä ja se ainakin tuntuu sekä etureiskoissa, takareiskoissa että pakaroissa. Smith-kyykky kuitenkin käy enemmän etureiskoille?
Smith-kyykkyä tein viime talvena, kyllä se sen verran etureisissä tuntuu, että kovimpien sarjojen jälkeen melkein joutu konttaamaan, kun reiskat oli niin tulessa.

Re: Takakyykky/Smith-kyykky/askelkyykky

Posted: 17 Oct 2014 20:37
by Sony
Smith-kyykky //#p# Vapaat painot tietty parhaat, mutta jos ei jokin asia luonnistu, niin Smithissä vaan kyykkimään hallitulla liikeradalla. Jalka-asentoja vaihtamalla saa haettua tuntuman reiden eri kohtiin. Jalat viemällä eteen jne...

Re: Takakyykky/Smith-kyykky/askelkyykky

Posted: 17 Oct 2014 20:49
by Seepris
Kumpi kuitenkin kokonaisvaltasempi, yritin tossa googletella, mutta ne oikeesti päässy järkevään päätelmään...Käykö smith-kyykky pakaraosastolle ja takareisiin samalla tavalla kuin askelkyykky?

Re: Takakyykky/Smith-kyykky/askelkyykky

Posted: 17 Oct 2014 21:24
by Sony
Smitkyykky on raskaampi liike ja siksi tehokkaampi. Paljon välityksistä ja asennoista kiinni mihin se ottaa. Kokeilemalla se selviää. Ihme jos ei smith ota pakaraan.

Re: Takakyykky/Smith-kyykky/askelkyykky

Posted: 17 Oct 2014 21:26
by Seepris
Tarvii kattoo, teenkö sit puoliks smithiä ja puoliks askelkyykkyä. Molemmat kyllä hyviä.

Re: Takakyykky/Smith-kyykky/askelkyykky

Posted: 17 Oct 2014 21:28
by Sony
Kyykyt tarpeeksi syvältä niin pakarat paukkuu. "#idea#/

Re: Takakyykky/Smith-kyykky/askelkyykky

Posted: 17 Oct 2014 21:36
by Seepris
Pienillä painoilla menee ihan ass-to-grass, mutta sit kun on 50 kg rautaa niskassa, niin joku jumittaa, en pääse edes siihen 90 asteen kulmaan kunnolla. En tiedä missä vika, mut ei vaan mene. Kantapäiden alla lauta, että pääsen kunnolla alas. Mut en osaa mennä sit kun on rautaa vähän enempi tuolla hartialinjalla.

Re: Takakyykky/Smith-kyykky/askelkyykky

Posted: 17 Oct 2014 21:50
by Poistettu
Askelkyykky on kyllä myös hyvä, jos Smith-laite ei tunnu hyvältä. Smith-laitteissa on myös paljon eroja. Kaikissa ei pysty hyvin tekemään.

Re: Takakyykky/Smith-kyykky/askelkyykky

Posted: 17 Oct 2014 22:10
by Sony
Koita heittää jalat eteen niin pitäis mennä paremmin pohjalle.

Re: Takakyykky/Smith-kyykky/askelkyykky

Posted: 17 Oct 2014 23:22
by Husse
No mä nyt mökillä ja seepris kotona.

Smith tulee seuraavassa ohjelmassa pääliikkeeksi jaloille,sen jälkeen pumppisarjat prässissä....ihme jos ei tehoa.Mitään hilavitkutuksia ei uudessa ohjelmassa ole...niiden aika sitten joskus kunhan saadaan voima ja massatasot kohilleen.

UGH #/cool/#

Re: Takakyykky/Smith-kyykky/askelkyykky

Posted: 22 Oct 2014 00:16
by poijankossi88
Oletko etukyykkyä kokeillut vapaalla? Joilekkin helpompi.

Eri jalkaasentoja kantsee myös kokeilla ja myös korokkeita kantapäitten alla (tällä saa ainakin syvää kyykkyä ilman että selkä menee littanaan, mutta tasapaino voi kovissa sarjoissa heittää korokkeilla joten nyt tehnyt mielummin ite ilman.

Toki kaikki ei sovi kaikille. Harjottelulla kuitenkin pääsee pitkälle. Sanon että liika kapeaa asentoo ei kantse käyttää, joko vähintään sitä hartian levyistä tai sumo asentoo tai jotain siltä väliltä. Jos on tottunut tekee hack tai smith kyykkyjä niin voi helposti alkaa tekee liika kapealla vapaalla. Sellainen sopii hyvin harvalle jollei nyt satu olemaan helkatin elastinen kroppa.

Re: Takakyykky/Smith-kyykky/askelkyykky

Posted: 29 Nov 2014 16:48
by Nasse
Seepris wrote:Mitä mieltä kaverit täällä: takakyykky ei oikein onnistu, tekniikka ei pysy kasassa, vaikka kuinka on yritetty. Kumpi parempi vaihtoehto takakyykylle, smith- tai askelkyykky käsipainoilla eteen tehtynä (kävellen). Nyt oon tehny askelkyykkyä ja se ainakin tuntuu sekä etureiskoissa, takareiskoissa että pakaroissa. Smith-kyykky kuitenkin käy enemmän etureiskoille?


Miksi se takakyykky ei toimi?
Aloitin kyykyt kapealla, enkä saanut haluamaani tuntumaa ja reiden takaosat ja perä ei saanut niin hyvin hittiä.
Muutin tuon kyykkyasennon sumokyykyn suuntaan niin mulla alkoi pelittää paremmin.
Sumokyykyssä nyt on mahdoton isommilla raudoilla päästä alas, muttei se ole edes tarpeen.
Myös varpaiden asento hyvin tärkeä. Sumossa ne pitää ainakin mulla sojottaa riittävästi ulospäin.
Varpaiden asento mulla vaikuttaa tosi paljon siihen miten kyykky ottaa polviin.