D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Keskustele ravinnosta ja terveydestä
Poistettu

D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#1 » 10 Dec 2013 15:22

Tässä kohtaa voi sanoa, että mitä minä sanoin ##ähti// #/so//

Ranskalaistutkijoiden mukaan D-vitamiinivalmisteet eivät todennäköisesti autakaan välttymään syövältä, sydäntaudeilta eikä muilta pitkäaikaissairauksilta.
Ranskalaisten havainto haastaa laajalle levinneen ajatuksen D-vitamiinista ihmevitamiinina, jota syömällä säästyy lähes miltä sairaudelta tahansa. D-vitamiinin ehkäisytehoon ovat viitanneet lukuisat havainnoivat, ei-kokeelliset tutkimukset, mutta niiden tuloksia ei ole pystytty varmistamaan laadukkaissa satunnaistetuissa ja kokeellisissa tutkimuksissa.
Nyt julkaistu tutkimus yhdisti 290 havainnoivan ja 172 satunnaistetun ja lumekontrolloidun tutkimuksen aineistot, mikä tekee siitä kattavimman D-vitamiinilisien vaikutuksia selvittäneen meta-analyysitutkimuksen. Tutkimuksissa ei tarkasteltu D-vitamiinin luustovaikutuksia.
Pelkkien havainnoivien tutkimusten perusteella D-vitamiinilisät ehkäisevät sydän- ja verisuonitauteja, diabetesta ja suolisyöpiä, mutta laadukkaissa satunnaistetuissa ja kokeellisissa tutkimuksissa tällaista yhteyttä ei havaita. Uusimmat lumekontrolloidut tutkimukset eivät itse asiassa löydä minkäänlaisia vaikutuksia sairauksien syntyyn, oireisiin tai kulkuun.
Tutkijoiden mukaan tulokset viittaavat vahvasti siihen, että D-vitamiinin vähyys on useimmiten merkki heikkenevästä terveydentilasta eikä sairauksien aiheuttaja. Täyden varmuuden saamiseksi D-vitamiinin vaikutuksia pitää kuitenkin tutkia lisää suurissa ja laadukkaissa tutkimuksissa, mutta nykytiedon valossa näyttää todennäköiseltä, ettei D-vitamiinilisien syöminen estä keskeisten pitkäaikaissairauksien kehittymistä.

UUTISPALVELU DUODECIM IL:fi Se sitten tämäkin kupla puhkesi, ihan kuten edellisetkin ihmevitamiinipillerit mm. c-vitamiini, joka yhteen aikaan auttoi vaivaan kuin vaivaan. Ja niin kuin tätäkin ihmepilleriä on tilattu usasta isoina annoksina ja väitetty että kaikki sairaudet on parantuneet ihan vaan niiden ansiosta.

http://www.vauva.fi/keskustelu/3898042/ketju/tutkimus_d_vitamiini_ei_olekaan_ihmepilleri

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#2 » 10 Dec 2013 16:18

Jatkan samalla linjalla ja otan D-vitamiinia 125 mikroa/ vrk. Mitkä mahtoivat olla tutkittavat vitamiiniannokset?
Todennäköisesti aika minimaaliset.

Image

Tuhansia tutkimuksia löytyy jotka edelleen puoltavat D-vitamiinin hyötyjä.

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#3 » 10 Dec 2013 16:34

Entä mikseivät hoitotutkimukset ole tuottaneet toivottuja tuloksia (lukuun ottamatta kuolleisuuden vähenemistä)? Yksinkertaisesti siksi, että annetut D-vitamiiniannokset ovat olleet aivan liian pieniä (vain 10–50 mikrogramman luokkaa päivässä). Lisäksi on käynyt ilmi, että jopa 60 % tutkimuksiin osallistuneista on jättänyt D-vitamiinivalmisteensa ottamatta, joten ei ole mikään ihme, jos odotettu hoitotulos on jäänyt saavuttamatta, sanovat Autierin työryhmän raporttia kommentoineet asiantuntijat lääkäreiden MedPage-sivustolla (ks. linkki alla).


http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2574

Linkki

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#4 » 11 Dec 2013 00:04

Ikääntyvien miesten seerumin D-vitamiinin tulee olla yli 80 nmol/l: etenevä tutkimus
Kun yli 70-vuotiaan miehen S-D-25 on alle 50 nmol/l, lisääntyy hänen riskinsä raihnaistua ja kuolla ennen aikojaan, osoittaa suuri australialainen väestötutkimus. Se osoittaa samalla, että Suomessa vajeen rajaksi asetettu 50 nmol/l on liian pieni suojaamaan ikääntyvien miesten terveyttä, pitoisuuden tulee olla yli 80 nmol/l.

http://www.tritolonen.fi/index.php?page ... uutiskirje

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#5 » 16 Dec 2013 11:22

Lääkäri haukkuu uudet D-vitamiinisuositukset – "Suomi on diabetesmaa ja se johtuu tästä"
D-vitamiinien suositusmäärää olisi pitänyt nostaa uusissa ravitsemussuosituksissa huomattavasti korkeammalle, sanoo erikoislääkäri ja kirjailija Hannu Vierola. Vähäinen vitamiinimäärä selittää Vierolan mukaan esimerkiksi sen, miksi Suomessa tavataan niin paljon diabetestä. Myös Itä-Suomen yliopiston tutkija pitää D-vitamiinimääräsuositusta liian konservatiivisena.

http://yle.fi/uutiset/laakari_haukkuu_u ... ta/6865684

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#6 » 19 Jan 2014 17:39

D-vitamiinivalmisteiden käyttöä vähentää kipua fibromyalgia sairastuneille

http://medicalxpress.com/news/2014-01-v ... algia.html

Patients with fibromyalgia syndrome (FMS) typically have widespread chronic pain and fatigue. For those with low vitamin D levels, vitamin D supplements can reduce pain and may be a cost-effective alternative or adjunct to other treatment, say researchers in the current issue of Pain.

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#7 » 23 Jan 2014 23:58

Ursula Schwab


- Jos käyttää maitovalmisteita, joihin on lisätty D-vitamiinia ja laittaa vielä päivässä leivän päälle 30 grammaa margariinia, niin siinä saadaan jo D-vitamiinisuositukset ja mennään vähän ylikin, hän havainnollistaa.

Schwabin mukaan luomumaitoa käyttävät eivät lisättyä D-vitamiinia saa, joten silloin toista ravintolähdettä voi hakea esimerkiksi kalasta.

Apulaisprofessorin mukaan Pohjoismaissa tehtyjen tutkimusten perusteella on todettu, että suomalainen tarvitsee noin kymmenen mikrogrammaa D-vitamiinia vuorokaudessa.

- Kesällä saamme D-vitamiinia jo pelkästään ulkona auringossa olemisesta. Syksyllä valo vähenee, ja D-vitamiinivarastot hupenevat hiljalleen. Ruokavaliolla ihminen voi hidastaa D-vitamiinivarastojen hupenemista siten, että yhdessä ruoan kanssa ne riittävät kevääseen saakka.
http://www.iltalehti.fi/terveys/2014012 ... 2_tr.shtml

Schwab ihmettelee viime vuosina jyllännyttä D-vitamiinikohua, jolloin media huolestui suomalaisten D-vitamiinisuosituksista tasaisin väliajoin eri asiantuntijoiden suulla.

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#8 » 24 Jan 2014 23:34

Paakkari puolestaan siteeraa American Geriatric Societyn (AGS) joulukuussa 2013 annettua konsensuslausumaa, jonka mukaan ikääntyneiden luuston terveys edellyttää D-vitamiinin päivittäistä, peräti 100 mikrogramman lisäannoksen käyttöä.

- Edellisessä Suomen ravitsemussuosituksessa 60-vuotiaiden suositeltu annos oli 20 mikrogrammaa, mutta nyt sitä suositellaan vasta yli 75-vuotiaille. Minua ihmetyttää suuresti, miksi suositusta vanhusten kohdalla laskettiin, vaikka juuri he tarvitsevat D-vitamiinia muita enemmän.

Hän muistuttaa myös, että Yhdysvallat sijaitsee maantieteellisesti alempana kuin Suomi.

- Kyllähän järkikin sanoo, että täällä pohjoisessa tarvitaan vielä enemmän D-vitamiinia. Siitä huolimatta Yhdysvalloissa suositellaan 100 mikrogrammaa ja Suomessa ravitsemussuositus on vain 10 mikrogrammaa. Siinä on melkoinen ero. Hämmästelen tätä suuresti, hän sanoo.

Ikääntyneet tarvitsevat D-vitamiinia enemmän, koska he viettävät paljon aikaa sisätiloissa ja pukeutuvat lisäksi peittäviin vaatteisiin. Lisäksi ikääntyneen ihmisen iho ei muuta auringosta saatavaa D-vitamiinia hyödyksi yhtä tehokkaasti kuin nuorella ihmisellä.

- Se, että sinne ohjeisiin on kirjattu tuo yli 20 mikrogrammaa ylittävä osuus jotenkin haitallisena, on jotain aivan ihmeellistä. En voi sitä mitenkään ymmärtää, Paakkari myöntää.

http://www.iltalehti.fi/terveys/2014012 ... 0_tr.shtml

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#9 » 25 Jan 2014 10:43

ULKOMAAT
D-vitamiinilla yhteys lasten lihastenkasvuun
PERTTU KOISTINEN 5.1.2014 klo 12:58
Korkeat D-vitamiinitasot raskauden aikana parantavat tutkimuksen mukaan lasten lihasten kehitystä, kertoo BBC. Southamptonin yliopiston tutkijaryhmän mukaan vaikutukset saattavat kestää jopa koko eliniän.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/dv ... kset-13939

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#10 » 28 Jan 2014 12:22

http://www.medicalnewstoday.com/articles/271768.php
Research led by investigators from the University of Pittsburgh Graduate School of Public Health suggests that women who have a vitamin D deficiency in the first 26 weeks of pregnancy are more likely to develop severe preeclampsia. This is according to a study recently published in the journal Epidemiology.

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#11 » 11 Feb 2014 19:19

MS-potilaan D-vitamiinitasot saattavat vaikuttaa siihen miten aktiivinen hänen tautinsa on ja miten nopeasti tauti etenee. Harvardin yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että alhaiset D-vitamiinitasot ennustavat oireilua ja taudin nopeampaa pahenemista.

Tutkimus julkaistiin Jama Neurology -lehdessä, ja siihen osallistui 465 beetainterferonilääkityksellä olevaa MS-potilasta. Potilaita seurattiin viiden vuoden ajan.

http://www.terve.fi/ms-tauti/75265-d-vi ... etenemista

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#12 » 12 Feb 2014 11:24

D-vitamiinin MS-tautia ehkäisevä mekanismi selvisi
D-vitamiinin hillitsevä vaikutus MS-taudin oireisiin on tunnettu jo jonkin aikaa, mutta nyt yhdysvaltalainen tutkimusryhmä on selvittänyt ilmiön taustalla toimivan mekanismin.

Tutkimustulokset julkaistiin ensimmäisenä Molecular and Cellular Biology -lehdessä.

MS-taudin aikana aivojen immuunijärjestelmän solut tuottavat haitallista interleukiini-17 (IL-17) -proteiinia. Kun D-vitamiini sitoutuu IL-17:n reseptoriin, se vie paikan, joka on normaalisti varattu NFAT-proteiinille. NFAT ei pääse käynnistämään IL-17 -proteiinin tuotantoa, joten proteiini ei pääse aiheuttamaan tuhojaan.

Tutkijoiden mukaan uudesta tutkimustiedosta voi olla hyötyä MS-taudin lääkehoidossa, mutta myös muiden autoimmuunisairauksien, kuten reumaattisen artriitin, ykköstyypin diabeteksen ja psoriasiksen hoidossa

http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/ ... si/a669622

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#13 » 12 Feb 2014 12:08

20 mikrogrammaa turvallinen annos

Isojen annosten lyhytaikaista käyttöä on jo tutkittu.

- Alle vuoden mittaisissa tutkimuksissa 100 mikrogramman päivittäisannoksesta ei havaittu haittavaikutuksia.

Voutilainen arvioi, että suurimman osan vuodesta tasot ovat meillä Suomessa matalat ja 20 mikrogrammaa päivässä on turvallinen ympäri vuoden.

- Jos siltä tuntuu, niin jopa 50 mikrogrammaa päivässä voi syödä välillä.

Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa tutkitaan erityisesti D-vitamiinilisän vaikutusta monien kansantautien syntyyn. D-vitamiinilla voi olla vaikutuksia sydän- ja verisuonitauteihin tai aikuistyypin diabetekseen. D-vitamiini on myös hormonin kaltainen yhdiste ja liittyy terveyteen monella tavalla.

http://www.nettiet.fi/teemat/terveys/ar ... inia-.html

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#14 » 19 Feb 2014 13:19

Puolet lohen D-vitamiinista häviää paistettaessa
http://www.nettiet.fi/teemat/terveys/ar ... aessa.html

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#15 » 26 Feb 2014 12:56

Lasten ja nuorten mielenterveyshäiriöt ja D-vitamiini

Päivitetty 26.2.2014
Amerikkalaiset psykiatrit ovat julkaisseet ravisuttavan raportin psykiatristen lasten D-vitamiinivajeesta. Tutkimukseen osallistui 67 lasta, iältään 7–17 vuotta. Useimmilla oli D-vitamiinin puutos, joka saattoi myötävaikuttaa sairauden puhkeamiseen. Minun mielestäni mielenterveyden häiriöitä potevilta lapsilta ja nuorilta tulisi ehdottomasti mitata seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) ja nostaa se hoitotasolle 125–150 nmol/l. Se vaatii huomattavasti viranomaissuositusta suurempaa annosta.

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2591

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#16 » 04 Mar 2014 10:14

Vitamin D could have a 'critical influence' levels of serotonin in the brain and may directly effect social behaviours associated with Autism Spectrum Disorder (ASD), according to new research.
D-vitamiinilla ratkaiseva merkitys serotoniinin tuotannossa aivoissa.
http://www.nutraingredients.com/Researc ... sm?nocount

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#17 » 10 Mar 2014 20:55

http://ar.iiarjournals.org/content/34/3/1163.full
Meta-analysis of Vitamin D Sufficiency for Improving Survival of Patients with Breast Cancer

Poistettu

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#18 » 27 Mar 2014 07:55

Lääkärit: Älä tuhlaa rahaa D-vitamiinipillereihin

Tutkijoiden mukaan D-vitamiinilisien syömisellä ei oikeasti ole vaikutusta vakaviin sairauksiin.
Vitamiinilisistä kaikkein eniten suosiotaan ovat viime vuosina kasvattaneet D-vitamiinipillerit.

Niiden myynti on kasvanut esimerkiksi Isossa-Britanniassa lähes neljänneksen vuosivauhtia.

D-vitamiinia on pidetty lähes ihmeaineena, joka auttaa melkein kaikkiin vaivoihin: jos flunssa vaivaa tai diabetes uhkaa, D-vitamiini tulee apuun. Pillereiden uskotaan vähentävän myös riskiä sairastua syöpään tai MS-tautiin.

Tohtori Mark Bolland kuitenkin sanoo Daily Mail –lehdessä, ettei kannata uskoa kaikkea hehkutusta D-vitamiinista.

Uudessa-Seelannissa, Aucklandin yliopistossa vaikuttava Bolland kävi läpi lähes 50 tutkimusta, joissa oli mukana yli 200 000 ihmistä.

Bolandin mukaan tutkimuksista selvisi, että D-vitamiinin nauttimisella oli vähän tai ei lainkaan yhteyttä esimerkiksi sydäntauteihin tai syöpään sairastumiseen. Tutkijat eivät voineet osoittaa, että ne jotka nauttivat vain vähän D-vitamiinia olisivat suuremmassa sairastumisriskissä kuin D-vitamiinien popsijat.

Samankaltaisia tuloksia sai myös Ranskan Lyonissa vaikuttava professori Philippe Autier. Hän selvitti 460 tutkimuksen tuloksia.

Autier vertaili potilaita, joille annettiin D-vitamiiniannoksia ja niitä, jotka eivät niitä saaneet. Vitamiinien nauttiminen ei tuonut parannusta sairauteen.

D-vitamiini on professorin mielestä hyvä kaupallinen kampanjatuote.

http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288670305144.html

User avatar
Sony
Posts: 18296

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#19 » 27 Mar 2014 08:01

Professorilla ei ole hintatasosta tietoa. D-vitamiinin hinta on halpa, ja edullisimmillaan vuoden annos ( 125 mikroa) maksaa noin 10 euroa. On tuhansia positiivisia tutkimuksia, ja sitten näitä D-vitamiinitutkimuksia joissa D-vitamiiniannos on ollut 10 mikron tasoa. Etelän ihminen saa auringosta 250 mikroa alle tunnissa.

Poistettu

Re: D-vitamiinikupla alkaa puhjeta

Post#20 » 27 Mar 2014 08:04

xxxx wrote:Professorilla ei ole hintatasosta tietoa. D-vitamiinin hinta on halpa, ja edullisimmillaan vuoden annos ( 125 mikroa) maksaa noin 10 euroa.


DEVISOL 20 mikrog D-vitamiini 100 tai 200 tablettia 10,40 €

Ihan hemmetin kallistahan tuo on. "aam"/)

Lisäksi aivan turhaa rahanmenoa #/maski/"

Return to “Ravinto / terveys”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron