Asekätkentä

Sotiemme historiaa: Sisäalueet: Muut sodat, sotakuvat
User avatar
Sony
Posts: 10949

Asekätkentä

Post#1 » 10 May 2015 23:20

Patruunalaatikoita, konepistooleja ja räjähdysnalleja käärittiin tervapaperiin ja kaivettiin muurahaispesiin, koska "muurahaiset on aika poikia peittämään pesän penkomisen."


Jatkosodan perääntymisvaiheen aikana ja rauhan tultua Kainuussa kätkettiin aseita ja muonaa muurahaispesiin partiotoimintaa varten, kertoo Suomesta paennut kaukopartiovänrikki Paavo Lukkari.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/m ... edia=13814

Image

Vuonna 1994 Puolustusvoimat vetosi asekätkijöihin, jotta viimeisetkin asekätköt paljastettaisiin ja tehtäisiin vaarattomiksi. Ohjelmassa haastatellaan kolmea asekätkentään osallistunutta miestä. Myös ”vaikeneva kenraali” A. F. Airo raottaa salaisuuksien verhoa ja vihjaa osallisuuteensa.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/v ... edia=93556

Aseita kätkössä pellossa ja koulussa

- Aseita mielestäni sotilaspiirissämme kätkettiin aika paljon, mutta minne? Itse tiedän muutamia kätköjä Kalannista, muisteli Mikko Raita.

Raidan mukaan aseita oli kätkettynä poliisi Laineen pihalle, nurmikon alle ja Harikkalan pellolle. Patruunoita piilotettiin Karrakosken yläkerran lattian alle ja kirkonkylän kansakoulun komerossa oli konekivääri piilossa vielä 1950-luvulla. Taivassalossa nimismies Laineen asunnossa oli useita käsiaseita varastoituna piironginlaatikkoon.

http://www.veteraanienperinto.fi/suomi/ ... stelee.htm

Return to “Sotahistoria”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron