Kananmuna: Laadukasta ja terveellistä ravintoa

Kehonrakentajan ja voimailijan ravinto
User avatar
Sony
Posts: 18297

Kananmuna: Laadukasta ja terveellistä ravintoa

Post#1 » 06 Oct 2014 12:33

Pekka Puska ja THL ovat peloitelleet kansalaisia kananmunan vaarallisuudesta jo kymmeniä vuosia. Nykyiset tutkimukset kuitenkin kumoavat tuon vaarallisuuden! Kananmuna tarjoaa voimailijalle ja lihasta rakentavalle urheilijalle laadukasta proteiinia, ja tukun vitamiineja ja kivennäisaineita. Kananmunan kolesterolia on turha pelätä, koska tutkimusten mukaan terveelle ihmiselle siitä ei ole mitään haittaa.

Image
Syön joka päivä 2 kananmunaa. #/cool/#

User avatar
Sony
Posts: 18297

Re: Kananmuna: Laadukasta ja terveellistä ravintoa

Post#2 » 08 Dec 2014 21:57

Keltuainen sisältää myös kaikki muna rasvaa ja kolesterolia, mutta älä anna sen pelästyttää sinut pois. Veren kolesteroliarvot eivät näytä huonontavan kokonaiset munat. Itse asiassa yksi tutkimuksessa Connecticutin yliopiston testattu kolesteroli vaste 25 urosta ja 27 narttua ja muna ruokavalio (640 mg päivässä ylimääräisiä kolesteroli) ja ei-muna ruokavalio (ei ylimääräistä kolesterolia). He löysivät kolesterolia keltuaiset ei nosta LDL-kolesterolin hiukkasia, jotka liittyvät erityisesti kehityksen sydän.

http://www.bodybuilding.com/fun/protein ... on02120814

User avatar
Sony
Posts: 18297

Re: Kananmuna: Laadukasta ja terveellistä ravintoa

Post#3 » 19 Jan 2015 16:58

http://www.musculardevelopment.com/arti ... L0WySusUgv

Fakta # 1: munia sisältävät yhdisteitä, jotka Boost testosteronin tuotantoa

Kun taas suurin osa proteiinista löytyy munia oleskelee munanvalkuainen, munankeltuainen sisältää jonkin verran proteiinia, joka todella on suurempi suhteellinen määrä aminohappo L-aspartaatti, mikä lisää merkittävästi testosteronitasoja 4 sen jälkeen, kun se on muunnettu D-aspartaatin sisällä kivekset ja aivolisäkkeestä. Tämä vaikutus oli selvästi esitetty tutkimuksessa Topo ym., Jossa he antoivat 24 keski-ikäisten miesten päivittäinen annos kolme grammaa D-aspartaatti 12 päivää, 20 toiset sai lumelääkettä. Vuonna saaneista D-aspartaatti, testosteroni kasvoi 42 prosenttia verrattuna lumeryhmään. Kiinnostavaa kyllä, tämä sama ryhmä oli myös 33 prosentin kasvu luteinisoivan hormonin (LH), joka on hormoni aivolisäkkeen, joka suoraan stimuloi kivesten testosteronin tuotantoa.

Keltuaiset ovat myös erittäin runsaasti lihas-rakennus D-vitamiinia, jos useita rivejä todisteita nimenomaan osoittavat, että lisääntynyt D-vitamiinin saanti tuottaa enemmän testosteronitasoja. Eräs viimeaikainen tutkimus katsoin vaikuttaa D-vitamiinin testosteronitasoja, 5 jossa tutkijat seurasivat 200 miespotilaista kokonaisen vuoden. Miesten tutkimuksessa jaettiin kahteen ryhmään, joista toinen ryhmä annetaan noin 3, 000 kansainvälistä yksikköä (I U) D-vitamiinia päivässä, kun taas toinen ryhmä sai lumelääkettä. D-vitamiini täydentää ryhmää kokenut merkittävän kasvun testosteronin, vaikka lumeryhmässä ei kokenut muutoksia lähtöpainosta testosteroni.

User avatar
Sony
Posts: 18297

Re: Kananmuna: Laadukasta ja terveellistä ravintoa

Post#4 » 22 Jan 2015 13:05

Antti Heikkilä kertoo kananmunista
http://www.anttiheikkila.com/blogi/kana ... upakointi/
Kyse on todella sikamaisen huonosta tutkimuksesta, jos nyt yleensä sanaa tutkimus voi tässä yhteydessä edes käyttää.

Return to “Ravinto”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron