Uusi Ansgarius Blog

Image Perusta oma blogi
User avatar
Ansgarius
Posts: 321

Re: Uusi Ansgarius Blog

Post#321 » 08 Jun 2018 15:04

https://www.youtube.com/watch?v=dfi7zWA2Zkc

Saksa ei ole enään turvallinen maa, ihmiset muuttaa Unkariin : 3.6.2018

1 017 näyttökertaa

tarkka71

Julkaistu 4.6.2018


Salkkarit - Historiaa - 3 päivää sitten
Vihdoin mtv uskals my√∂nt√§√§ tosiasian!ÔĽŅradikaali - 4 päivää sitten
Ruotsissa käynyt, Saksassa myös... mut silti jotkut uskoo että ei toi tapahdu Suomessa, ihan helvetin uskomatonta kuinka aivottomia lampaita moni on. Rajat kiinni sillä lähi-idästä ja afrikasta tulevat ei oikeasti ole ihmisiä, kutsuaa rasistiksi jos haluat mutta ei ihminen käyttäydy niin kun ne käyttäytyy. Enkä edes yleistä jos jumalauta niillä on 22-kertanen riski suorittaa seksuaalirikos nii onko normaalia?

Ihan tosissaan pitäs miettiä helvettiin muuttamista tästä maasta, painetaan duunia niska limassa josta sitten viedään iso osa ja annetaan narkkareille, maahanmuuttajille ja muuten vaan sossurotille, ei jumalauta.

Reservist√§ erosin jo viime vuonna ja suosittelen tekem√§√§n samoin, vittuako t√§ll√§st√§ paskaloukkua puolustamaan ennen ku saadaan kunnon johto ja joku tolkku t√§h√§nkin hommaan.ÔĽŅ

User avatar
Ansgarius
Posts: 321

Re: Uusi Ansgarius Blog

Post#322 » 15 Jun 2018 20:16

Suomalaisten suolistossa kytee kansantauti ja sairastuvien m√§√§r√§ kasvaa r√§j√§hdysm√§isesti - Arvoitusta vuosia tutkinut lastenl√§√§k√§ri: ‚ÄĚEmme tied√§, mit√§ on tapahtunut‚ÄĚ

Eilen klo 21:30 Terveys | Terveysuutiset

Suomessa on jo yli 46‚ÄČ000 ihmist√§, jotka sairastavat parantumatonta vaikeahoitoista suolistotulehdusta.
Joka vuosi ilmaantuu 2‚ÄČ000 uutta sairastunutta. Taudin levi√§misess√§ on jo kansantaudin piirteit√§.


Image

Kaija-Leena Kolho arvelee, että vaikeiden tapausten lisääntymisen taustalla ei ole yhtä ainoata selittävää tekijää, vaan taudinkuva saattaa syntyä monen eri tekijän summana.


Kun Kaija-Leena Kolho vuosituhannen vaihteessa aloitti työnsä HUS:n lastenklinikalla suolistosairauksiin erikoistuneena lääkärinä, hän pani merkille, että vaikeahoitoisten suolistotulehdusten määrä lapsipotilailla jostain syystä kasvoi.

- Lapsipotilaiden kohtaaminen herätti voimakkaan halun selvittää, mistä tämä johtuu ja miten hoitoja voidaan parantaa.

Vuoden 2018 alussa Kolho aloitti Tampereen yliopiston lastentautiopin professorina. Hän työskentelee myös apulaisylilääkärinä sekä Tampereen Taysissa että Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa.

Kolhon lapsipotilaiden parissa tekemä havainto liittyy Suomessa käynnissä olevaan suureen muutokseen, joka alkoi jo 1990-luvulla: vaikeahoitoisten tulehduksellisten suolistosairauksien eli IBD-sairauksien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti 2000-luvulla sekä lapsilla että aikuisilla.


Kun Kolho teki ensimm√§isen apurahahakemuksensa tutkimusty√∂t√§ varten 2004, IBD:st√§ k√§rsi Kelan tilastojen mukaan 24‚ÄČ000 suomalaista.

- Nyt n√§it√§ tauteja sairastaa jo yli 46‚ÄČ000 henkil√∂√§. Ilmaantuvuus sek√§ lapsilla ett√§ aikuisilla lis√§√§ntyy koko ajan. Joka vuosi IBD-diagnoosin saa noin 2‚ÄČ000 ihmist√§.


Linkki:
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/201806132201010456_we.shtml

User avatar
Ansgarius
Posts: 321

Re: Uusi Ansgarius Blog

Post#323 » 21 Jun 2018 12:48

Auringossa on reikä - Katso video

Koronan aukko - Tekniikkatalous - 13.5.2014 klo 09:34 Matti Koivisto

NASAn satelliitti on tehnyt näyttävän löydön: auringossa on reikä.

Image

Kuva: Solar Dynamics Observatory / NASA


Tumma neliö auringossa, joka tunnetaan koronan aukkona, on alue jossa magneettikenttä on avoin ja aurinkotuulet virtaavat auringosta poispäin uskomatonta vauhtia. NASA onnistui saamaan videokuvaa aukosta viime viikolla käyttämällä aurinkoa tutkivaa SDO (Solar Dynamic Observatory) satelliittiaan.

Koronan aukko näyttäytyy tummempana alueena auringon pinnalla NASA:n kuvissa, sillä elektronitiheys aukoissa on pienempi. Aukon sisällä voi nähdä kuuman plasman muodostamia kirkkaita renkaita.

Reiästä purkautuvat aurinkotuulet eivät todennäköisesti vaikuta elämään maapallon kamaralla, NASA:n tutkijat arvelevat. Aurinkotuulet voisivat aiheuttaa Maassa magneettisia häiriöitä ja revontulia.

https://youtu.be/pxUBhrd3_C0


Linkki:
https://www.tekniikkatalous.fi/tiede/2014-05-13/Auringossa-on-reik%C3%A4---Katso-video-3319567.html

User avatar
Ansgarius
Posts: 321

Re: Uusi Ansgarius Blog

Post#324 » 02 Aug 2018 20:26

K√§sittelem√§t√∂n trauma voi siirty√§ sukupolvelta toiselle ‚Äď syy ahdistukseen saattaa l√∂yty√§ isovanhempien kokemuksista


Taakkasiirtymä syntyy, kun vaikea kokemus tai trauma työnnetään syrjään käsittelemättä. Tunnetestamentti vaikuttaa monen mielen taustalla vielä vuosikymmenten jälkeen.

2.8.2018 Teksti: Anniina Nirhamo


Oletko ajatellut, miten vanhempiesi ja isovanhempiesi kokemukset vaikuttavat omaan elämääsi?

Ylisukupolvisilla traumoilla tarkoitetaan sitä, miten työstämättömät ongelmat ja ristiriidat voivat siirtyä sukupolvelta toiselle.

Menneille sukupolville tapahtuneita asioita saattaa olla mahdotonta selvittää, koska niihin liittyy häpeää tai ne ovat niin kipeitä. Lapsuuden kokemukset ovat voineet myös unohtua tai ne on vain työnnetty taka-alalle.Kokemukset voivat kuitenkin periytyä tunnemuistoina vanhemmalta lapselle ja vaikuttaa siten myös tulevien sukupolvien elämään. Esimerkiksi evakoiden lapsilla ja lapsenlapsilla voi olla häpeän ja juurettomuuden tunteita, joita voi olla itse vaikea tunnistaa.


Taakkana isoisän sotatraumat

Taakkasiirtymiä on tutkittu myös suomalaisten näkökulmasta. Suomessa sodat ovat yksi selkeimmistä ylisukupolvisista traumoista.

Tutkimuksen mukaan eritoten naispuolisilla sotalapsilla ja heidän jälkeläisillään on suurempi riski sairastua mielenterveysongelmiin.

Syynä tähän on se, että sota-aikana ja sen jälkeen psyykkisistä sairauksista usein vaiettiin. Tunteita ei näytetty, vaan omat tarpeet, traumat sekä haaveet piti työntää syrjään ja olla vahva.

Esimerkiksi Turvallisen vanhuuden puolesta toimivan Suvanto Ry:n vanhempi suunnittelija Päivi Helakallio on tutkinut, miten sota ja jälleenrakentamisen aika ovat vaikuttaneet vanhemmuuteen.

Helakallion mukaan lapsille on saatettu olla kovia ja armottomia ja erityisesti sodan traumatisoimilla miehillä on ollut etäiset suhteet lapsiinsa. Tämä voi näkyä jopa kolmannessa polvessa selittämättömänä pahana olona ja ahdistuksena.

Samalla tavalla my√∂s t√§m√§n p√§iv√§n sodat, pakolaisuus ja terroriteot aiheuttavat traumoja, jotka vaikuttavat viel√§ pitk√§√§n j√§lkipolvissakin ‚ÄĒ etenkin, jos niit√§ ei k√§sitell√§.
Millaisen tunnetestamentin me jätämme?

Sota on esimerkki taakkasiirtymistä, jotka koskettavat kokonaisia kansakuntia.

Muita taakkasiirtymän aiheuttajia voivat olla esimerkiksi alkuperäiskansojen vainot, perheväkivalta, emotionaalisesti raskaat menetykset, alkoholismi, taloudelliset ongelmat tai yleisesti puhumattomuuden kulttuuri.

Taakkasiirtymää paljon käsitellyt psykoanalyytikko Pirkko Siltala on ennustanut, että meidän sukupolvemme siirtää seuraaville sukupolville työuupumuksen ja masennuksen taakan.

Hänen mukaansa nykyisessä työelämässä ei kohdata tarpeeksi ihmisyyttä, vaan kilpailu ja tehokkuus ajavat inhimillisyyden ohi.
Katkaise taakan ketju

Taakan ketju on mahdollista katkaista tunnistamalla ja käsittelemällä omia traumojaan.

Tunteitaan voi oppia sanoittamaan tutkimalla sitä, millaisia kokemuksia omien sukulaisten elämäntarinoista löytyy.

Avuksi voi ottaa esimerkiksi aiheeseen liittyvää kirjallisuutta, jonka kautta voi mahdollisesti päästä myös oman sukunsa taakkasiirtymien jäljille.Lähteet: Psykoterapia-lehti, Suvanto ry, Avainhyvinvointiisi.fi, JAMA Network

Linkki:
https://anna.fi/hyvinvointi/kasittelematon-trauma-voi-siirtya-sukupolvelta-toiselle-syy-ahdistukseen-saattaa-loytya-isovanhempien-kokemuksista

User avatar
Ansgarius
Posts: 321

Re: Uusi Ansgarius Blog

Post#325 » 12 Aug 2018 15:53

Asiantuntijat arvioivat: Facebook on hirviö, ja internet tekee meistä pannukakkuja


Näkökulma: Piilaaksossa sosiaaliseen mediaan vihkiytyneet laittavat lapsensa kouluihin, joissa ei sallita ruutuaikaa lainkaan. Mikä somessa on ammattilaisten mielestä näin vaarallista?

Mielipiteet 30.12.2017 18.00 Marja Heinonen

Image

Peukalo antaa dopamiinia ja peukalo kaipaa dopamiinia.


Facebookin kehittäjät ovat kertoneet avoimesti koukuttamisen strategiasta.Siihen jää koukkuun, yhteiskunnan rakenteet hajoavat ja ihmiset eivät kykene enää keskittymään.

Facebookin synnyttämä riippuvuus ei ole sattumaa, vaikka sen mittakaava yllätti kehittäjänsäkin.

Koukutus on ollut harkittua alusta lähtien. Facebookin perustajiin kuuluva Sean Parker on tunnustanut, että palvelu rakennettiin tietoisena mielihyvähormonin voimasta.

Joka kerta, kun saat tykkäyksen tai kommentin upeaan some-päivitykseesi, purskahtaa annos mielihyvähormoni dopamiinia aivoihisi ja kaipaat jo seuraavaa palkitsevaa some-hetkeä. Nyt Facebook-douppaajia on kaksi miljardia.


Jos et usko olevasi riippuvainen, pid√§ viikko ‚Äúsomepaastoa‚ÄĚ eli j√§t√§ edes osa palveluista pois. Ei seuraamista, ei kommentointia, ei peukutusta. Ei ole helppoa, voin vakuuttaa.

‚ÄúN√§m√§ lyhytaikaiset, dopamiinin ohjaamat palautekeh√§t ovat tuhoamassa yhteiskunnan toimintaa. Ei yhteiskunnallista keskustelua, ei yhteisty√∂t√§. V√§√§r√§√§ informaatiota. Valetotuuksia‚ÄĚ, tykitti puolestaan marraskuussa Chamath Palihapitiya, joka kuului Facebookin johtoon vuosina 2007‚Äď11 ja oli kasvattamassa palvelun k√§vij√§m√§√§r√§√§ 58 miljoonasta 845 miljoonaan.

Hän on huolissaan siitä, että on luotu työkalut, jotka repivät yhteiskuntia ylläpitävät sosiaaliset rakenteet kappaleiksi. Ihmiset uskovat, että totuus on sama kuin paljon peukutuksia saanut asia.


Parker vertaa Facebookia hirvi√∂√∂n. H√§n sanoo sen kirjaimellisesti muuttavan jokaisen ihmisen suhteen yhteiskuntaan ja toisiin ihmisiin. ‚ÄúLuoja tiet√§√§, mit√§ se tekee lastemme aivoille‚ÄĚ, h√§n totesi Axios-median haastattelussa marraskuussa.

KirjailijaNicholas Carr pohti jo vuonna 2010 internetin vaikutuksia ihmisen mieleen ja muistutti kirjassaan Pinnalliset, miten runsas nettikäyttö muokkaa aivojamme hajauttamaan huomiota.

Käsittelemme informaatiota hyvin nopeasti ja tehokkaasti, mutta emme kiinnitä tarkkaavaisuutta hetkeä pidemmäksi mihinkään.

Aivomme sopeutuvat surffailemaan ja yhdistelemään. Ne ovat tärkeitä taitoja, mutta samalla aivot sopeutuvat myös unohtamaan ja keskittymisestä tulee vaikeaa.

Carr toteaa, että internet tekee meistä hiljalleen latteita kuin pannukakut. Kun liitymme laajaan informaatioverkostoon, meillä on paljon tiedonsirpaleita, mutta vähän ymmärrystä siitä, miten asiat liittyvät toisiinsa.

Sosiaalisen median ja hakukoneiden käyttö stimuloi aivoissa muutoksia ja mielihyvähormonin vapautumista. Paras uutinen on, että mihin käytät aivojasi nyt vaikuttaa siihen, mihin voit käyttää niitä tulevaisuudessa. Voit myös syventää mieltäsi ja lisätä kykyäsi keskittyä.

Internet ja sosiaalinen media ovat tuoneet paljon uutta ja avanneet ovia uusiin maailmoihin. Näitä ovia ei ole syytä sulkea, mutta teknologia täytyy pitää matkustajan penkillä eikä päästää sitä ohjaksiin.

Juuri p√§√§ttynyt joulu vei meist√§ monen kaiken sen √§√§relle, mist√§ j√§√§mme paitsi reilut 360 p√§iv√§√§ vuodessa. Iso osa joulun taikaa on hetkeen pys√§htymisess√§. Sosiaalinen mediakin saa monilla v√§hemm√§n huomiota kuin arjessa. Kohta ‚Äď ellei jo nyt ‚Äď rauha on taas taakse j√§√§nytt√§ el√§m√§√§ ja k√§nnykk√§ on kasvanut takaisin kiinni k√§teen.

Kannattaa kuitenkin harkita kahdesti paluuta entiseen digi- ja some-elämään. Ehkä vähempikin riittäisi.

Kirjoittaja on valtio-tieteiden tohtori.


Linkki:
https://www.aamulehti.fi/mielipiteet/asiantuntijat-arvioivat-facebook-on-hirvio-ja-internet-tekee-meista-pannukakkuja-200635538/

Return to ‚ÄúBlogit‚ÄĚ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron